Ιατρείο

Βιογραφικό

Η Αιμιλία Ζήκα γεννήθηκε στο Μαρούσι, αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα, στην οποία και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έκανε μέρος της ειδικότητας της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και το 401 Γενικο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στη συνέχεια εργάσθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Δαφνί, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Ψυχιατρική.


Παράλληλα με την ειδικότητα εξειδικεύθηκε στις ψυχοσεξουαλικές διαταραχές και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία γνωσιακής/ συμπεριφορικής κατεύθυνσης στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο καθώς και στη συστημική/ οικογενειακή ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ- Δαφνί.


Εργάσθηκε στο Τμήμα Απεξάρτησης Αλκοολικών (18 άνω), σε Τμήματα Οξέων Περιστατικών, σε Δομές Επανένταξης (Ξενώνες, Οικοτροφεία), στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, ενώ συμμετείχε στη φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών και στο πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων.


Η ιατρός στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί πολλά συνέδρια και σεμινάρια και συμμετείχε σε έρευνα σχετική με τη Διπολική Διαταραχή στο Αττικό Νοσοκομείο.